Το 1ο Διεθνές ΄΄Brevet Philippi΄΄«διασχίζει» την Ιστορία του Παγγαίου

 

Ο Δήμος Παγγαίου στηρίζει έμπρακτα, ως συνεργαζόμενος φορέας, την ποδηλατική διάσχιση με τίτλο « 1ο Διεθνές “Brevet Philippi», που αποτελεί πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ      «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και του Ποδηλατικού Συλλόγου Καβάλας “Κύκλοτρον”. Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού και αφορά στην διάσχιση 200 χμ, μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και 7 δήμους (Δήμος Καβάλας, Δήμος Δράμας, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Προσοτσάνης, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Αμφίπολης, Δήμος Νέας Ζίχνης).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν μια διαδρομή μέσα από τους πρόποδες του επιβλητικού και χρυσοφόρου Παγγαίου Όρους, το οποίο συνδέει τους μύθους και την Ιστορία με τις φυσικές ομορφιές, τα χωριά και τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής.

Ο Δήμος Παγγαίου με φόντο τη διάκρισή του ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019, θα είναι πάντα αρωγός σε δράσεις οι οποίες προάγουν τα αναρίθμητα οφέλη του Αθλητισμού σε συνδυασμό με την προβολή της τοπικής Ιστορίας.

Να σημειώσουμε ότι στο 190ο χιλιόμετρο της ποδηλατικής διάσχισης (πιάτσα ταξί – κέντρο Ελευθερούπολης) από τις 14:00 έως τις 20:00 θα λειτουργεί σημείο ελέγχου (checkpoint) με πιθανή ώρα διέλευσης των πρώτων συμμετεχόντων μετά τις 14:00.

Ο Δήμος Παγγαίου στο συγκεκριμένο σημείο θα παρέχει τροφοδοσία (μπάρες δημητριακών, είδη φούρνου) καθώς και νερά και χυμούς.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο