Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ( Σ.Τ.Ο) Δήμου Παγγαίου

101 6935

 

Συγκλήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών».

Στη συνεδρίαση που προέδρευσε ο δήμαρχος Παγγαίου και Πρόεδρος του ΣΤΟ,  Φίλιππος Αναστασιάδης, συμμετείχαν φορείς του Δήμου Παγγαίου, ο αναπλ. δ/ντης της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρης Παπαλεξίου και ο προϊστάμενος  του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Σχετικά με το θέμα των δασικών πυρκαγιών τονίστηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί άμεσα, ούτως ώστε να είναι έτοιμος κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο (Μάιος έως και Οκτώβριος 2017). Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, οικονομικών πόρων και μέσων, των εμπλεκόμενων με το θέμα, φορέων. Συζητήθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεων, προκειμένου ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου να βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα  στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.   

101 6935   101 6937

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο