Μαζικές Στειρώσεις Αδέσποτων Ζώων στον Δήμο Παγγαίου από εθελοντές κτηνιάτρους

 

 Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) θα προβεί σε μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 από τις 09:30 π.μ. έως και τις 17:00 μ.μ. και την Κυριακή 13  Νοεμβρίου 2016 από τις 09:30 πμ έως και τις 12:00 μμ. Για τον σκοπό της εν λόγω δράσης θα αξιοποιηθούν οι χώροι των χειρουργείων των τριών κτηνιάτρων, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα, των κυρίων Ιωάννη Τσέλιου και Γεώργιου Καλφάδη στην Ελευθερούπολη και της κ. Σοφίας Καριοφυλλίδου στη Νέα Πέραμο. Επιπρόσθετα, με την συνδρομή του Δήμου και του υπαλληλικού προσωπικού, των ευαισθητοποιημένων, σε θέματα φιλοζωίας, πολιτών καθώς και των εθελοντών, θα επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι  οι εθελοντές κτηνίατροι  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και βοηθούν στην προώθηση του εθελοντισμού στη χώρα μας. Επισημαίνεται ότι, τα προς στείρωση, ζώα θα φωτογραφίζονται και αφού σημανθούν, θα καταγράφονται στη βάση δεδομένων του Δήμου, με απώτερο σκοπό την υιοθεσία τους.

Καλούμε όσους δημότες μπορούν και επιθυμούν, να συνδράμουν στη δράση μεταφέροντας αδέσποτα ζώα, κυρίως σκύλους, στα τρία κτηνιατρεία τις δύο αυτές ημέρες. Είναι σημαντικό, όσοι μπορούν, και για την καλύτερη υγεία των στειρωμένων ζώων, να τα κρατήσουν σε ιδιωτικό  χώρο,  για δύο ημέρες πριν να τα εναποθέσουν στο περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τον καλύτερο  συντονισμό της δράσης  παρακαλούνται οι συνδημότες μας που επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Γεώργιο Καλλινικίδη στα τηλέφωνα 6946586615 και 2592350072  ή με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου, Θεόδωρο Τσαβδαρίδη στο τηλέφωνο 2592350064.

Ο Δήμος Παγγαίου συνεχίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος και ευχαριστεί ιδιαίτερα τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, οι οποίοι βοήθησαν, βοηθούν και θα συνεχίσουν να βοηθούν το Δήμο στην κατεύθυνση αυτή.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο