Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του δήμου Παγγαίου ως συνεκθέτης στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη 32η Έκθεση Τουρισμού στη Σόφια της Βουλγαρίας

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday&SPA, που έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας, από 12 έως 14 Φεβρουαρίου, είχε καθαρό μήνυμα – κάλεσμα που έκανε αίσθηση: ‘’ΑΝ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΜΑΣ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ.’’

Στόχος της Περιφέρειας είναι να προσελκύσει Βούλγαρους επισκέπτες όλο το χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.  Προβάλλοντας τις παραλίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, παράλληλα παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που την κάνουν 12μηνο προορισμό: τον παρθένο φυσικό πλούτο, τα πολιτιστικά δρώμενα, τα αρχαιολογικά μνημεία, τον πλούτο γεύσεων και παραδόσεων, τις αθλητικές δραστηριότητες υπαίθρου κ.α.. Πολιτισμός, Ιστορία, Φύση, Διασκέδαση και Αθλητισμός. Χειμώνα – Καλοκαίρι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μαγεύει τους επισκέπτες της!

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης, έχει δηλώσει ότι ο τουρισμός θα είναι η καρδιά του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής μας. Είμαστε μία περιοχή που μπορεί να αποτελέσει προορισμό 12 μήνες το χρόνο, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες στον επισκέπτη μας και η Περιφέρεια που μπορεί και είναι ο βασικός πόλος έλξης των Βαλκάνιων γειτόνων μας.

Η παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ήταν εντυπωσιακή και η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη τόσο από ιδιώτες όσο και από επαγγελματίες του τουρισμού. Το περίπτερο της Περιφέρειας τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια, κ. Δημοσθένης Στωίδης και στελέχη της πρεσβείας που προσέφεραν μεγάλη υποστήριξη στην αποστολή.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Μιχάλης Αμοιρίδης έδωσε σειρά συνεντεύξεων σε εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς – ιδιωτικούς και κρατικούς – σταθμούς, στην κρατική ραδιοφωνία και στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βουλγαρίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αμοιρίδης επεσήμανε: «Προβάλαμε το θρησκευτικό τουρισμό, τα αρχαιολογικά μας μνημεία, τα εθνικά μας πάρκα, τις γεύσεις, την παράδοση, τον πολιτισμό και φυσικά τις θάλασσες μας. Στο περίπτερο μας φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Παγγαίου, Νέστου, Προσοτσάνης, φορείς και επαγγελματίες από το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη, την Κομοτηνή, το Φανάρι, την Μαρώνεια, τη Ξάνθη, τη Δράμα, ενώ είχαμε άριστη συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς Καβάλας-Θάσου και τους επιχειρηματίες που είχαν τα δικά τους ιδιαίτερα περίπτερα. Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, ήταν παρούσα στη Σόφια, για να θυμίσει ότι εδώ έχουμε την αυθεντική εμπειρία του Ελληνικού πολιτισμού.

Όλες οι αποστολές Δήμων, φορέων και επαγγελματιών, αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα και όχι μόνο τους θερινούς μήνες. Στη Σόφια, όλοι μαζί δουλέψαμε με οργάνωση, κέφι και επαγγελματισμό. Προβάλαμε το σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημιουργήσαμε νέες συνεργασίες, ισχυροποιήσαμε τις παλιές».

Εκ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ


{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο