Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παγγαίου

101 6029

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΦΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗ 137Α
Τ.Κ. 64100
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑ
Πληροφορίες: Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Αναστασία Θεοδοσίου
Τηλ. +30 25923 50018
Fax: +30 25923 50079
Email: grafeiotupou@dimospaggaiou.gr                                                      

Ελευθερούπολη, 18/08/2016

Δελτίο  Τύπου

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Παγγαίου το τοπικό συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με την συμμετοχή των φορέων που το απαρτίζουν, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου  Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, με επίκεντρο την ενίσχυση των δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των επαναλαμβανόμενων δασικών πυρκαγιών το τελευταίο διάστημα στην Τοπική Κοινότητα Αντιφιλίππων.

Ο κ. Αναστασιάδης, εξέφρασε για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες του και συνεχάρη, όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν, ενισχύοντας το έργο της κατάσβεσης. Παράλληλα, αφού ευχαρίστησε τους φορείς για την παρουσία τους, ανέφερε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που προκύπτουν. Τόνισε την ετοιμότητα που επέδειξε ο Δήμος Παγγαίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Δημοτική Ενότητα Ελευθερούπολης αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου.

Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος και οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Τονίστηκε, παράλληλα, η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας, η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων και των αγροτών, από κοινού με τους εθελοντές, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των δράσεων αυτών. Στο ίδιο πλαίσιο, ορίστηκε συνάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Παγγαίου με τους κτηνοτρόφους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου, αύριο το πρωί, στις 09:30 π.μ. στην Τ.Κ Αντιφιλίππων, με σκοπό την επαγρύπνηση σε θέματα πυροπροστασίας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

101 6029 101 6028

Μετάβαση στο περιεχόμενο