1ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου

DIORGANWTES LOGOTYPA

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, με την υπ. αριθμ. 28/2016 απόφασή του, αλλά και σύσσωμη η κοινωνία της περιοχής μας αποφάσισαν τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί και ασχολούνται με την καταγραφή της τοπικής ιστορίας της περιοχής να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Έτσι, η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως.

Σκοπός μας είναι, ο πλούτος αυτός των γνώσεων που θα κατατεθεί στο Συνέδριο, να γίνει κτήμα της νέας γενιάς του Δήμου μας. Το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου 2016, και θα είναι ανοιχτό τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και σε ερευνητές που θέλουν να παρουσιάσουν, τεκμηριωμένα, την εργασία τους. Επίσης, με τις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις που σχεδιάζονται, στοχεύουμε στην ανάδειξη και άλλων δραστηριοτήτων της περιοχής, με έμφαση στο κομμάτι του πολιτισμού, πάντα προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Ήδη το Συνέδριο έχει αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, κάτι που φάνηκε και από τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων εισηγητών, αν και πρόκειται για πρώτη διοργάνωση.

Το 1ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου στηρίζουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜ-Θ και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης. Χορηγοί επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι Η «ΕΡΤ3», η «ΕΡΤ Καβάλας», ο «102 FM», ο «9.58 FM», ο «ALPHAradio 88,6», ο «Μελωδία 88,3», και η «Νέα Εγνατία».

DIORGANWTES LOGOTYPA

 

SYNDIORGANWTES LOGOTYPA

 

 

XORHGOI EPIKOINWNIAS LOGOTYPA

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο