ΨΗΦΙΣΜΑ ενόψει της σκοπούμενης κατασκευής σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου Μουσθένης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΦΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗ 137Α
Τ.Κ. 641  00
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου, με την αριθμ. 136/11.03.2013 Απόφασή του ομόφωνα αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα

Ενόψει της σκοπούμενης κατασκευής σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου Μουσθένης, στον Δήμο Παγγαίου και με δεδομένη την ξαφνική έναρξη των σχετικών εργασιών,

αποφασίζει

 

      Α. Να προβεί σε άμεσες ενέργειες αρχικά διακοπής των σχετικών εργασιών με τελικό σκοπό την αποτροπή κατασκευής σταθμού διοδίων στο ως άνω σημείο, διότι:

     1.- Εξαιτίας της δυνατότητας χρήσης του εκτεταμένου δευτερεύοντος εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου από τους διερχόμενους οδηγούς, αναμένεται ραγδαία αύξηση της οδικής κυκλοφορίας και κατά συνέπεια αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία της Εγνατίας οδού οδήγησε σε κατακόρυφη μείωση των θανατηφόρων και μη τροχαίων ατυχημάτων ιδίως εντός κατοικημένων περιοχών.

     2.- Η χρήση των ως άνω υφισταμένων εναλλακτικών οδών, οι οποίες σημειωτέον διέρχονται από πυκνοκατοικημένες τουριστικές περιοχές, δεν θα αποφέρει τα προσδοκώμενα έσοδα στην επιχείρηση.

 

     Β. Να συγκληθεί άμεσα, έκτακτη σύσκεψη όλων των φορέων του Νομού Καβάλας, (Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι του νομού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού) με μοναδικό θέμα την διερεύνηση δυνατότητας χωροθέτησης κατασκευής σταθμού διοδίων εντός των ορίων του Νομού Καβάλας, σε σημείο που θα διασφαλίζεται η κατά το δυνατόν μέγιστη απόδοση οικονομικών αποτελεσμάτων προς όφελος της ομαλής συντήρησης και ασφαλούς λειτουργίας του οδικού δικτύου.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                           ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΞΟΥΛΟΓΗΣ                                ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ
                                                                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       
                                                                                                                          

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο