Για άνδρες από 40 έως 70 ετών μεταξύ 21 και 25 Σεπτεμβρίου 2015
Με το σύνθημα η πρόληψη σώζει από τον καρκίνο του προστάτη η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) προσφέρει δωρεάν εργαστηριακές μετρήσεις του PSA στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Καρκίνο του Προστάτη, όπως έχει καθιερωθεί να είναι ο Σεπτέμβριος.
Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 21 – 25 Σεπτεμβρίου, οι άνδρες ηλικίας 40 – 70 ετών θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 214 214 70 20 να προγραμματίσουν δωρεάν έλεγχο PSA στα ιατρεία του δικτύου IATRICA, (155 μικροβιολογικά και ακτινολογικά ιατρεία στην Ελλάδα), ενώ στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν κλινική εξέταση.
Στόχος της καμπάνιας ενημέρωσης της ΕΟΕ είναι η άμεση και καθολική ενημέρωση του ανδρικού πληθυσμού άνω των 40 ετών για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του προστάτη, μια νόσος που προσβάλλει 1 στους 7 άνδρες.
Για τον δήμο Παγγαίου οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται σε μικροβιολογικό εργαστήριο στην Ελευθερούπολη, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2592022161.
{backbutton}