Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί: Ενημερωτικό Σημείωμα προς τους γονείς για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών

 

ΝΠΔΔ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Προς: Τους γονείς ώστε να συμβάλουν  στην εύρυθμη λειτουργία του παιδικού Σταθμού

Αγαπητοί γονείς θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την συγχώνευση των Δήμων:

Όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί αποτελούν ένα ΝΠΔΔ που διοικείται από ένα ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο Πρόεδρος είναι η κα Μαρία Τσίλογλου και διέπονται από τους ίδιους κανόνες.

Όπως κοινό ημερήσιο πρόγραμμα σίτισης, ίδια τροφεία, ίδιο ωράριο λειτουργίας

 

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα βασικά στοιχεία που αφορούν τον Παιδικό Σταθμό μας και να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα, ώστε με τη δική σας συμβολή να λειτουργεί εύρυθμα και αποδοτικά ο χώρος που φιλοξενεί το παιδί σας αρκετές ώρες καθημερινά.

 1. Ο Παιδικός Σταθμός λειτουργεί κάθε εβδομάδα από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 07:00 πμ έως τις 3:45μμ. Δεν λειτουργεί τον μήνα Αύγουστο, στις διακοπές των Χριστουγέννων από 23/12 έως 6/1, το Πάσχα από Μ.Τετάρτη έως Κυριακή του Θωμά, καθώς επίσης και όλες τις επίσημες αργίες.
 2. Η προέλευση των παιδιών αρχίζει στις 07:00 πμ και λήγει στις 09:00πμ. Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο θα φέρνετε το παιδί σας μετά τις 09:00πμ θα μας ενημερώνετε τηλεφωνικά ώστε να επιτρέπουμε την προσέλευση του παιδιού. Διαφορετικά δεν μπορούμε να το δεχτούμε, διότι έτσι διαταράσσεται η λειτουργία του προγράμματος. Η παραλαβή των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από ενήλικες και όχι από μικρά παιδιά. Σε κάθε άλλη περίπτωση παρακαλούμε να προσκομίσετε υπεύθυνη δήλωση.
 3. Το ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργίας τα Σταθμού είναι το εξής:

7πμ – 9πμ        Προσέλευση παιδιών – ελεύθερο παιχνίδι

9πμ – 9:30πμ   Πρωινό – ατομική καθαριότητα

9:30πμ – 12πμ Παρακολούθηση ημερήσιου προγράμματος στα τμήματα

12πμ – 1μμ       Πλύσιμο χεριών – Γεύμα – Ατομική καθαριότητα

1μμ – 3:45μμ    Ελεύθερη απασχόληση – αποχώρηση παιδιών

3:45μμ – 4μμ    Αποχώρηση προσωπικού

 1. Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία γέννησής τους.
 2. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού, κάθε τμήμα από τα μεγάλα φιλοξενεί 20 παιδιά με μία παιδαγωγό η 25 παιδιά με μία παιδαγωγό και μία βοηθό.
 3. Τα βρεφικά τμήματα  λειτουργούν με 6 βρέφη με μία παιδαγωγό και πάνω από 6 βρέφη με μία παιδαγωγό και μία βοηθό.
 4. Υπεύθυνοι για τα παιδιά σας είναι μόνο οι Νηπιαγωγοί του Σταθμού.
 5. Φροντίδα και μέλημα δικό σας είναι να γνωρίζετε ποια είναι η Νηπιαγωγός του παιδιού σας ώστε για οποιαδήποτε πληροφορία να απευθύνεστε στην ίδια. Για τυχόν ιδιαιτερότητες (υγεία, συμπεριφορά κλπ) καλό είναι να ενημερώνετε την παιδαγωγό του.
 6. Για οποιαδήποτε θέμα σας απασχολεί να ενημερώνεται την υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού.
 7. Τα παιδιά δεν επιτρέπετε να φορούν κανένα κόσμημα, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος ή απώλειας για την οποία καμία ευθύνη δεν έχει ο Παιδικός Σταθμός. Επίσης δεν επιτρέπετε να φέρνουν μαζί τους παιχνίδια, τσίχλες, καραμέλες και οτιδήποτε είναι για προσωπική χρήση και όχι για ομαδική χρήση. Αποφεύγεται να φοράτε στα παιδιά σας τιράντες και ζώνες στα παντελόνια και κορδόνια στα παπούτσια, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος όπως επίσης δυσκολεύουν στο θέμα της αυτοεξυπηρέτησης. Δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν επίσης και όταν τους φοράτε παντελόνια με δυσκολία στο κούμπωμα και στο ξεκούμπωμα. Πιστεύουμε ότι το πλέον ενδεδειγμένο και εξυπηρετικό είδος ένδυσης είναι η φόρμα με λάστιχο στη μέση και τα παπούτσια χωρίς κορδόνια ή κλιψάκια. Στις ζακέτες, μπουφανάκια πρέπει να είναι γραμμένο ή κεντημένο το όνομα του ώστε και εσείς να βρίσκετε τα υπάρχοντά του και το παιδί να τα αναγνωρίζει με ευκολία. Οι υπεύθυνοι του Παιδικού Σταθμού δεν μπορούν να αναγνωρίζουν τα ρούχα τόσων παιδιών. Να υπάρχουν επίσης κρεμασταράκια σε όλα τα ρούχα που κρεμιούνται έτσι ώστε μόνο του παιδί να μπορεί να το κρεμάσει και να μην αναγκάζεται να το πετάει κάτω. Επιτρέπεται να φέρουν τα παιδιά πράγματα που αφορούν το μάθημα ή παραμύθια. Εάν κάτι πρέπει να επιστραφεί να φέρει το όνομά του.
 8. Άρρωστα παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι, διότι πρέπει να απολαμβάνουν την ειδική φροντίδα για την πλήρη ανάρρωσή τους, όπως και για να προφυλάξουμε τα υγιή παιδιά του Σταθμού. Παιδιά τα οποία παίρνουν αντιβιοτικά δεν θα γίνονται δεκτά. Αν παρουσιαστεί λοιμώδες νόσημα ή ψείρες θα πρέπει να μας ενημερώνετε για να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.
 9. Κατά την είσοδο και την έξοδο σας από τον Σταθμό, για την ασφάλεια των παιδιών, σας παρακαλούμε να φροντίζετε η εξωτερική πόρτα να παραμένει κλειστή.
 10. Βασική υποχρέωσή σας είναι η καταβολή των τροφείων το πρώτο 10ήμερο του μήνα. Δεν καταβάλλονται τροφεία τον μήνα Αύγουστο και οποιονδήποτε άλλο μήνα που το παιδί δεν θα φιλοξενηθεί πέραν των 4 ημερών. Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται στις τράπεζες ALPHABANKή ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΤΕ αναλόγως το λογαριασμό που τηρεί ο κάθε Παιδικός, στο όνομα του παιδιού που φιλοξενείται στον Παιδικό Σταθμό. Οι γονείς που είναι στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ να προσυπογράφουν τις μηνιαίες καταστάσεις όταν αυτές εκδίδονται.
 11. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή – συμπαράσταση σας στο πραγματικά δύσκολο έργο που επιτελούμε, συμβάλλοντας και εσείς ενεργά στη σωστή λειτουργία του Παιδικού Σταθμού του πρώτου και πολύ ουσιαστικού σχολείου για τα παιδιά μας…

                                                    ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ           

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο