Ενημερωτική εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία και βραβεύσεις αθλητών στον Δήμο Παγγαίου

paidiki paxysarkia 2

 Ο Δήμος Παγγαίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου και ο Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας διοργάνωσαν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017  στο Αμφιθέατρο « Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η Παιδική Παχυσαρκία».

 Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ και κεντρικοί ομιλητές ήταν η Διαιτολόγος-Διατροφολόγους Άννα Πολυμέρου – Σχοινάκη, η Φαρμακοποιός Τζίνα Γεωργιάδη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης.

Η κ. Πολυμέρου -Σχοινάκη αναφέρθηκε στην καθημερινότητα των παιδιών, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να γίνει βίωμά τους η σωστή διατροφή, με την κα Γεωργιάδου να παραθέτει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην αύξηση της παιδικής (και όχι μόνο) παχυσαρκίας στην Ελλάδα.

Με τη σειρά του ο κ. Κροκίδης ανέπτυξε κάποιους βασικούς παράγοντες της καθημερινότητας που είναι καταλύτες στην παιδική και μη παχυσαρκία (κάπνισμα γονέων, κακής ποιότητας τροφές, αδυναμία πρόσβασης στο σύστημα Υγείας λόγω κρίσης κα).

 Ακολούθησε βράβευση 8 αθλητών-αθλητριών του Αθλητικού Ομίλου Μαχητών Ελευθερούπολης και του  Αθλητικού Ομίλου Ελευθερούπολης «ΟΡΜΗ», με τον  ΑΟ ΟΡΜΗ να βραβεύεται για τη διοργάνωση 8 Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων και τον Ορφέα Ελευθερούπολης για την καλλιέργεια του αθλητισμού επί 92 χρόνια.

 Επιπλεόν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου αποφασίστηκε από το Σώμα να δοθεί χρηματικό έπαθλο 100 Ευρώ στα παιδιά που βραβεύτηκαν.paidiki paxysarkia 2DSC07484  

paidiki paxysarkia 3paidiki paxysarkia 4

Μετάβαση στο περιεχόμενο