Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

parko anakyklwsis

 

Το πρωτότυπο, βραβευμένο, ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε με βασικό στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεότερες ηλικίες αλλά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, υλοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στον Δήμο.

 Σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, από τις 09.00 έως τη 13.00, περίπου 330 μαθητές  των δύο σχολικών μονάδων της Νέας Περάμου, είχαν την ευκαιρία μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια του «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική, εκτός από απαραίτητη, για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε.Α.Α. τον Ιούνιο του 2016, το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» συσκευασιών ανακηρύχτηκε σε Silver Εvent Of The Year, στην κατηγορία «Εκπαιδευτική εκδήλωση» στο πλαίσιο των Event Awards 2016.

 Το «παρών» στην εκδήλωση, έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης, η αντιδήμαρχος, Ελένη Μπενή, ο Δ/ντής Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου Κων/νος Τσιρικτσής και εκπαιδευτικοί.

parko anakyklwsis parko anakyklwsis 1 parko anakyklwsis 2 

parko anakyklwsis 3 parko anakyklwsis 4 parko anakyklwsis 5

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο