Εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στη Νέα Πέραμο

Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. θα πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 από τις 9.00 έως τη 13.00 στον παραλιακό πεζόδρομο Νέας Περάμου της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών.

Στη δράση θα συμμετάσχουν ο Δ/ντής Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου Κων/νος Τσιρικτσής και οι μαθητές από το 1ο  και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, υπό την  συνοδεία δασκάλων και διευθυντών.

Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση των μαθητών με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από ψυχαγωγικές δράσεις (παζλ, ψάρεμα, κυνήγι χαμένου θησαυρού, τροχός, φιδάκι, κρίκοι κ.α.) ώστε να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την υιοθέτηση μιας υγιούς περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, τη  συνέχιση της προσπάθειας για μια καθαρή και περιβαλλοντικά, φιλική, πόλη, που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Για τη λειτουργία και τη σωστή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής ψυχαγωγικής δράσης υπεύθυνη θα είναι εξειδικευμένη εταιρεία προωθήσεων, με εμψυχωτές που θα χωρίσουν τα παιδιά σε ομάδες, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια, ειδικά προσαρμοσμένα στο θέμα της Ανακύκλωσης, ενώ θα μοιραστούν και αναμνηστικά δώρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο