Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Παγγαίου

DSC 5283

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, τον Δήμο Παγγαίου, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα.

Στην έδρα του Δήμου Παγγαίου, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποδέχτηκε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και η Δημοτική Αρχή, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στο έργο του, παρουσιάζοντας, στη συνέχεια, τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο Δήμος Παγγαίου, αλλά τονίζοντας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου. Στο ίδιο πλαίσιο δόθηκε έμφαση από τον δήμαρχο Παγγαίου στις εφαρμογές αξιοποίησης του Γεωθερμικού Πεδίου Χαμηλής Θερμοκρασίας Ακροποτάμου, οι οποίες εντοπίζονται και στους τρεις τομείς παραγωγής. Η αξιοποίηση της διαθέσιμης γεωθερμικής ενέργειας, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη, τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου στην τοπική κοινωνία και την υλοποίηση ενός υγιούς και βιώσιμου αναπτυξιακού έργου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Παγγαίου, για το πως δηλαδή η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, ώστε το Γεωθερμικό Πεδίο Ακροποτάμου να αποτελέσει υπόδειγμα για οργανωμένη βιώσιμη ανάπτυξη: «Εστιάζω, στις παρεμβάσεις μου, σε ζητήματα ανάπτυξης γιατί εκεί θα κριθούμε όλοι. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά μέσα από συγκεκριμένη πολιτική η οποία θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα μειώσει τους φόρους και θα επιτρέψει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε γνώστης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου Παγγαίου, αναφερόμενος, παράλληλα, σε μοχλούς ανάπτυξης μέσα από τους οποίους θα επέλθει ο δυναμικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και η αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, εκφράζοντας τη στήριξή του και στα τοπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παγγαίου καθώς και στις διαδικασίες τυποποίησης και εξαγωγής: « Η ανάπτυξη, την οποία οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία, πάντοτε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τις ιδιαίτερες δυνατότητες του κάθε τόπου, αλλά και στην παράλληλη ανάπτυξη του Τουρισμού και του Πολιτισμού, μπορεί να βρει την έκφρασή της  στον Δήμο Παγγαίου».

 Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και για την επικείμενη διαδικασία καταλογισμού σε βάρος οργάνων του Δήμου Παγγαίου, λόγω μη νόμιμης, σύμφωνα με το πόρισμα του Α.Σ.Ε.Π., πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου που δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες, μέσα σε συνολικό διάστημα 12 μηνών, σημειώνοντας, ότι ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να οδηγήσει και σε απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ενεργής δράσης από μέρους των αιρετών.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των συμβάσεων δίμηνης διάρκειας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του και το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος θα μελετήσουν το ζήτημα, καθώς τη δεδομένη στιγμή, υπάρχουν μόνο ρυθμίσεις οι οποίες «κλείνουν το μάτι» σε διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων, δημιουργώντας μια νέα στρατιά συμβασιούχων, οι οποίοι είναι όμηροι της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

DSC 5283 DSC 5293 DSC 5314 DSC 5319

DSC 5330DSC 5303

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο