Οριστικοποίηση Αρχικών Εγγραφών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελευθερών (πρώην Κοινότητα Ελευθερών) του Δήμου Ελευθερών του Νομού Καβάλας

Εθνικό Κτηματολοπο & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.

Αγαπητέ Δημότη,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κτηματολόγιο στη περιοχή σας περνά στη τελική του φάση.

Συγκεκριμένα, 12 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογίου στην περιοχή και την ίδρυση του Κτηματολογικού Γραφείου Παγγαίου, οι Αρχικές κτηματολογικές Εγγραφές καθίσταται διά νόμου οριστικές.

Αυτό σημαίνει ότι οι εγγραφές αυτές προστατεύονται από τη νομοθεσία και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο χωρίς πλέον, να είναι δυνατή οποιαδήποτε διόρθωση του περιεχομένου τους.

Επειδή, τυχόν διορθώσεις των αρχικών εγγραφών για τα ακίνητα των περιοχών του Δ.Δ Ελευθερών, του Δήμου Ελευθερών του Νομού Καβάλας, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2016 (για τους κατοίκους εσωτερικού) και μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2018 (για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό & το Ελληνικό Δημόσιο) σας καλούμε να ελέγξετε έγκαιρα (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) τις ιδιοκτησίες σας και να προβείτε, εφόσον απαιτείται στις απαραίτητες διορθώσεις. Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», για τα οποία δεν θα ζητηθεί η διόρθωση τους εντός των παραπάνω προθεσμιών, μετά την οριστικοποίηση των Αρχικών Εγγραφών, περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

Για να ελέγξετε τα στοιχεία που αφορούν το/τα ακίνητο/α σας, επισκεφθείτε, την ιστοσελίδα ktimatologio.gr(Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης/Αρχικές Εγγραφές) ή το Κτηματολογικό Γραφείο Παγγαίου (Ελευθερούπολη Καβάλας, τηλ. 25920 22980). Σε περίπτωση που εντοπίσετε ελλείψεις ή σφάλματα θα πρέπει να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατόν την προβλεπόμενη διαδικασία διόρθωσης, απευθυνόμενοι στο Κτηματολογικό Γραφείο Παγγαίου.

Για επιπλέον πληροφοριακό υλικό σχετικό με την πορεία ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορείτε να επισκεφτείτε το ktimatoiogio.gr

Η συμμετοχή όλων σας είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την προστασία της ατομικής σας ιδιοκτησίας αλλά και για την εδραίωση του θεσμού του Κτηματολογίου στη χώρα μας.

 

{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο