Επιστολή του δημάρχου Παγγαίου προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα τη λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΦΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗ 137Α
Τ.Κ. 64100
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑ
Πληροφορίες: Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Αναστασία Θεοδοσίου
Τηλ. +30 25923 50018
Fax: +30 25923 50079
Email: grafeiotupou@dimospaggaiou.gr                                    Ελευθερούπολη, 11.03.2016

                                                   

Δελτίο Τύπου

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, απέστειλε σήμερα, 11.03.2016, επιστολή προς τον  υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα τη λειτουργία των Κατασκηνώσεων της  Νέας Περάμου, ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών. Αφορμή για την εν λόγω επιστολή στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δηλώσεις του υπουργού περί μετατροπής των παιδικών κατασκηνώσεων σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών. Ο κ. Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της επιστολής ζητά την εξαίρεση του δήμου Παγγαίου από οποιαδήποτε σχέδια δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας, προβάλλοντας τον κοινωνικό ρόλο των εν λόγω δομών, επισημαίνοντας, ότι η δημοτική ενότητα Ελευθερών αποτελεί το κέντρο του τουριστικού χάρτη της περιοχής καθώς και μοχλό ανάπτυξης του δήμου Παγγαίου.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου αναφέρει ότι στις κατασκηνώσεις διαμένουν παιδιά μακροχρόνια ανέργων και οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, καθώς και άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Παράλληλα, στις κατασκηνώσεις, το τελευταίο διάστημα και μέχρι την έναρξη λειτουργίας τους,  εκτελούνται έργα υποδομών και συντήρησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραπάνω ατόμων.

Για τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής, ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι το ενδεχόμενο μείωσης της τουριστικής κίνησης θα πλήξει την τοπική οικονομία και ειδικότερα τους επαγγελματίες του κλάδου, που ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση λόγω της κρίσης.

Στο περιεχόμενο της επιστολής, παράλληλα, αναφέρεται ότι ο δήμος Παγγαίου στάθηκε αρωγός και επέδειξε τα ανθρωπιστικά του αντανακλαστικά, καθώς φιλοξένει από τις 27.02 έως και σήμερα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που είναι πανθομολογούμενο, 400 Σύρους πρόσφυγες με τη συνδρομή, πάντοτε, της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως,  Φορέων που παρέχουν κοινωνικό έργο, Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και πλήθους εθελοντών.

 

{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο