Επιστολή δυσαρέσκειας από την Δημοτική Αρχή Παγγαίου στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο για το τηλεοπτικό μήνυμα της Περιφέρειας στο δίκτυο «Euronews»

 

Τη δυσαρέσκειά της για την απουσία του Δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής του νομού Καβάλας από το τηλεοπτικό μήνυμα που προβάλλεται, τις τελευταίες μέρες, από τον πανευρωπαϊκής εμβέλειας, τηλεοπτικό δίκτυο «Euronews», εκφράζει η Δημοτική Αρχή Παγγαίου με επιστολή  της προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο.

Αναλυτικότερα η Δημοτική Αρχή Παγγαίου αναφέρει τα εξής:

   

« Κύριε Περιφερειάρχα,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τον ακραίο παραγκωνισμό που δέχεται ο Δήμος Παγγαίου στην τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσα από το νέο βίντεο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας που εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο μέσω του τηλεοπτικού δικτύου «Euronews». Όπως γνωρίζετε, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίαρχο ρόλο στην τουριστική κίνηση έχουν τόσο το νησί της Θάσου, όσο και ο Δήμος Παγγαίου, προορισμοί και Δήμοι οι οποίοι αγνοούνται παντελώς μέσα από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας στο εν λόγω βίντεο. Κινήσεις σαν αυτές φέρνουν στην επιφάνεια την άνιση ενδοπεριφερειακή μεταχείριση του παρελθόντος, που βασάνιζε τις σχέσεις μεταξύ των παλαιών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και η οποία με πολύ κόπο απεμπολήθηκε, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή περιφερειακή συνείδηση. Δυστυχώς, κύριε Περιφερειάρχα, με κινήσεις σαν κι αυτή του παραγκωνισμού του Δήμου Παγγαίου από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όχι μόνο δεν προάγεται η περιφερειακή συνείδηση αλλά προκαλούνται διάφορες εντυπώσεις σχετικά με την ίση μεταχείριση που μπορεί να υπάρχει μέσα στην ίδια Περιφέρεια.

Με την παρούσα επιστολή, λοιπόν, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αγνόηση του σημαντικού κεφαλαίου της τουριστικής κίνησης της Περιφέρειάς μας που ονομάζεται Δήμος Παγγαίου, και θέλουμε από εσάς να αναζητήσετε κάθε ευθύνη, απ’ όποιον κι αν προέρχεται για την μεροληπτική προβολή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, εις βάρος του Δήμου μας».      

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο