Σύσκεψη με επίκεντρο την επισιτιστική και υλική συνδρομή

DSC 0900

DSC 0900Διαβούλευση έγινε προχθές το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας με φορείς του νομού, δημοτικές αρχές, κοινωνικές υπηρεσίες  και ΜΚΟ που πληρούν  ορισμένες προδιαγραφές,  προκειμένου να διαμορφωθούν κοινωνικές συμπράξεις στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD».

Το«παρών» στη συνάντησε έδωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και η δημοτική υπάλληλος, με την ιδιότητα της κοινωνικής λειτουργού, Δήμητρα Αβραμίδου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δράση, η  οποία και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας. Το Ταμείο αναμένεται να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, συμβάλλοντας στην μείωση της φτώχειας στην Ε. Ε, με την υποστήριξη των εθνικών συστημάτων και κοινωνικών δομών, ενώ στοχεύει στην ανακούφιση των χειρίστων μορφών φτώχειας  με το μεγαλύτερο αντίκτυπο κοινωνικού αποκλεισμού, όπως η έλλειψη στέγης, η παιδική φτώχεια, η στέρηση τροφής, μέσω της διανομής στοχευμένης υλικής βοήθειας και της παροχής συνοδευτικών δράσεων στήριξης και ενδυνάμωσης των παραπάνω ομάδων.

Δικαιούχοι είναι Κοινωνικές Συμπράξεις οι οποίες θα συγκροτηθούν μέσω τοπικών διαβουλεύσεων,  με συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού δυνητικών οργανώσεων εταίρων, με σκοπό την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής αντιπροσώπευσης, τόσο σε επίπεδο συμπραττόντων  Οργανώσεων Εταίρων, όσο και σε επίπεδο ωφελουμένων, με γεωγραφική μονάδα αναφοράς την Περιφερειακή Ενότητα .Κάθε Κοινωνική Σύμπραξη απαρτίζεται από την Επικεφαλής Οργάνωση Εταίρο και τις Οργανώσεις Εταίρους.

{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο