Ενημερωτική εκδήλωση στον Δήμο Παγγαίου για την προστασία των ηλικιωμένων από πιθανές επιθέσεις διαρρηκτών

at elefth diarixeis 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΦΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗ 137Α
Τ.Κ. 64100
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑ
Πληροφορίες: Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Αναστασία Θεοδοσίου
Τηλ. +30 25923 50018
Fax: +30 25923 50079
Email: grafeiotupou@dimospaggaiou.gr                                                                Ελευθερούπολη,31.05.2016

                                                   

Δελτίο Τύπου

 

Με επίκεντρο την ασφάλεια του πολίτη που αποτελεί πρώτιστο καθήκον της Ελληνικής Αστυνομίας λαμβάνονται μέτρα πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας από το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης, το οποίο στο εν λόγω πλαίσιο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, στους χώρους των ΚΑΠΗ Νικήσιανης και Ελευθερούπολης, ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση από το δυναμικό του Α.Τ. Ελευθερούπολης με θέμα την προστασία των ηλικιωμένων από πιθανές επιθέσεις διαρρηκτών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Α.Τ. Ελευθερούπολης, έγινε σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ « Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή» Δήμου Παγγαίου και το υπαλληλικό προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»  Ελευθερούπολης, στην οποία ανταποκρίθηκε πλήθος δημοτών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί επικέντρωσαν την ομιλία τους σε θέματα ασφαλείας, στον ρόλο της Αστυνομίας στην Κοινωνία, καθώς και στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες για να αποφύγουν κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες.

Όπως, ανέφεραν οι αστυνομικοί, οι ηλικιωμένοι, λόγω γήρατος ή κάποιας αδυναμίας π.χ. κίνησης, όρασης κ.λ.π., αποτελούν εύκολους στόχους για τους διαρρήκτες. Οι δράστες εντοπίζουν τέτοιες περιπτώσεις και επειδή τα υποψήφια θύματά τους αδυνατούν να αντιδράσουν, ενεργούν ανενόχλητοι.

Το «παρών» στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης έδωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ελένη Μπενή, η οποία ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την αγαστή συνεργασία, καθώς και οι υπάλληλοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Ελευθερούπολης, ενώ μετά  το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

at elefth diarixeis 1 at elefth diarixeis 2

Μετάβαση στο περιεχόμενο