Εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κοκκινοχωρίου

DSCN9456

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή» δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, εγκαινίασαν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κοκκινοχωρίου, παρουσία   του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλως, κ.κ. Χρυσόστομου, του βουλευτή νομού Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του πρώην δημάρχου του καποδιστριακού δήμου Ορφανού, Δημήτρη Σιούρθα, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και γονέων.

 Μετά την καθιερωμένη τελετή εγκαινίων, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ελευθερουπόλως, κ.κ. Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Χρήστος Μποσμπότης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πρώτιστο μέλημα της νέας Διοίκησης ήταν η άμεση λειτουργία του  Παιδικού Σταθμού, για τις ανάγκες της οποίας, αποκαταστήθηκαν εξ’ ολοκλήρου  οι ζημιές που προκλήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις από την χρόνια αχρησία, ενώ αγοράστηκε και ο αναγκαίος εξοπλισμός. Παράλληλα, επεσήμανε, ότι έπειτα από  συντονισμένες ενέργειες επετεύχθη, ήδη από τους πρώτους μήνες, μετά την ανάληψη  των νέων καθηκόντων του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, η πλήρης λειτουργία του Σταθμού.

 Στο ίδιο πλαίσιο έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις δύο φάσεις ολοκλήρωσης του έργου. Η πρώτη με τη θεμελίωση του κτιρίου το 2002 επί θητείας Δημήτρη Σιούρθα, μέσω του ΕΠΤΑ (Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης) με το ποσό των 381.511 ευρώ και  η δεύτερη με τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου επί θητείας, Βασίλειου Ξουλόγη, μέσω του ΕΣΠΑ 2007- 2013, με το ποσό των 260.000 ευρώ. Παράλληλα, εξήρε τον κοινωνικό χαρακτήρα του Νομικού Προσώπου απέναντι στην οικογένεια και το παιδί, παραθέτοντας τον ύψιστο στόχο της παροχής αγωγής μέσα από  τη  δημιουργία, εντός των Παιδικών Σταθμών, ενός «ζεστού» οικογενειακού περιβάλλοντος ώστε να κάνουν τα παιδιά με ασφάλεια το πρώτο τους βήμα, από την μικρή κοινωνία της οικογένειας, στην ευρύτερη κοινωνία, ενώ επεσήμανε και την καθοριστική συμβολή της προσχολικής αγωγής στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και στην ανάδειξη των δεξιοτήτων με τον πιο δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, εκφράζοντας στο πλαίσιο αυτό, τις προσωπικές του ευχαριστίες προς το σύνολο του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Παγγαίου για την αγαστή συνεργασία και τον επαγγελματισμό τους.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελευθερουπολεως κ.κ Χρυσόστομος , ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και ο πρώην δήμαρχος Ορφανού, Δημήτρης Σιούρθας.

 

DSCN9456 DSCN9467 DSCN9492 DSCN9496

 

{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο