ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Ο Δήμος Παγγαίου ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π). 

Το Σ.Α.Π. Δήμου Παγγαίου, ολοκληρώθηκε σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με την εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ δ.τ. «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ» ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε. και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ με τον Δήμο να εντάσσεται ως προσωρινός δικαιούχος στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ  ΔΡΑΣΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)».

Δείτε το Σ.Α.Π. στο Link :  https://drive.google.com/drive/folders/1WMQnGSX54vXKSig-zYnsDDH9yHl1SWTv

Στο Σ.Α.Π. προσδιορίζονται τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και οι προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης έκανε  την εξής δήλωση:

«Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης του Δήμου Παγγαίου είναι η βελτίωση της ασφάλειας και ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύουμε στον σχεδιασμό ασφαλών και προσβάσιμων διαδρομών, με κύριο γνώμονα τις ανάγκες των πεζών και των συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες. Με την ευκαιρία της θέσπισης του πρώτου μας Σ.Α.Π. θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην εκπόνησή του, τοποθετώντας τον Δήμο μας ανάμεσα στους πρώτους της χώρας με Σ.Α.Π. Πλέον, περνάμε στη φάση της διεκδίκησης πόρων για την εφαρμογή του στο πλαίσιο της συνολικής βελτίωσης των αστικών μας υποδομών».

 

Δελτίου_τύπου_ΣΑΠ_Δήμου_Παγγαίου_4_2023.docx

Μετάβαση στο περιεχόμενο