20 κώδωνες συλλογής γυάλινων συσκευασιών στον δήμο Παγγαίου

DSCN7974

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΦΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗ 137Α
Τ.Κ. 64100
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑ
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Αναστασία Θεοδοσίου
Τηλ. +30 25923 50018
Fax: +30 25923 50079
E-mail grafeiotupou@dimospaggaiou.gr

Ελευθερούπολη, 27/05/2015

 

Δελτίο Τύπου

 

Ο δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ)  και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ) προχωρούν σε ένα νέο πρόγραμμα χωριστής συλλογής γυαλιού. Σκοπός του νέου προγράμματος είναι η αξιοποίηση μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.

Η διαδικασία ξεκίνησε µε την τοποθέτηση 20 ειδικών μπλε κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών, και άλλων 34 στη συνέχεια, σε επιλεγμένα σημεία του δήμου Παγγαίου. Τα σημεία τοποθέτησης έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά σε επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφέ, μπαρ, ξενοδοχεία, αίθουσες δεξιώσεων και εστιατόρια, που αποτελούν κύριες πηγές παραγωγής αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας. Στους μπλε κώδωνες συλλογής γυαλιού θα πρέπει να αποθέτονται, μόνο γυάλινες συσκευασίες, δηλαδή γυάλινα μπουκάλια και γυάλινα δοχεία που θα συλλέγονται χωριστά, κυρίως στις επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί στην επίτευξη των εθνικών στόχων της Ανακύκλωσης Συσκευασιών καθώς και στην ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα περιβάλλοντος. Πρόσθετο όφελος αποτελεί η ενίσχυση της περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και η μείωση του βάρους των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή.

Η επιτυχία του προγράμματος στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων και των υπαλλήλων τους, αλλά και στη συμβολή όλων των πολιτών, κάνοντας την ανακύκλωση, τρόπο ζωής.

DSCN7974 DSCN7986

 

{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο