Ακολουθία Αγιασμού στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Παγγαίου

DSC00899

 

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου Παγγαίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, έδωσε το «παρών» στην Ακολουθία του Αγιασμού του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Ελευθερούπολης, του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Γιώργο Καλλινικίδη, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ελευθερούπολης, Σταύρο Βακιρτζή.

Τις ακολουθίες του Αγιασμού στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ελευθερούπολης τέλεσε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, ενώ στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης της έδρας του Δήμου Παγγαίου και του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, οι ιερείς της πόλεως.  Μετά τη Ακολουθία του Αγιασμού αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, στο οποίο επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: « Ως Επίσκοπος του τόπου έχω και την χαράν και την τιμήν να σας απευθύνω τις εγκάρδιες και πατρικές μου ευχές για τη νέα σχολική περίοδο 2019-2020 που άρχισε αισίως από σήμερα. Ειδικότερα σας εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός, η Πηγή της Σοφίας και της Γνώσεως , να σας χαρίζει υγεία, θέληση ακατάβλητη και αγαθή διάθεση να αγαπήσετε τη μάθηση και τη σπουδή, ώστε «εξαγοραζόμενοι, κατά τον καλύτερο τρόπο τον καιρόν», αυτόν τον καιρόν των ανέμελων, ωραίων μαθητικών σας χρόνων, να οπλισθείτε καλώς με όπλα πνευματικά και ηθικά, που θα σας χρειαστούν απαραίτητα για τον τραχύ, το δύσκολο και απαιτητικό αγώνα της ζωής που πρόκειται να αρχίσετε αύριο».

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανέφερε μεταξύ άλλων: « Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν μια γόνιμη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς και στους γονείς, να έχουν τη δύναμη και την υπομονή που θα τους επιτρέψει να στέκονται αρωγοί , δίπλα στα παιδιά τους.

Από την πλευρά μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων».

Στις τελετές Αγιασμού των σχολικών μονάδων των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων παρευρέθηκαν οι τοπικοί αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, ενώ το «παρών» στις σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Κοινότητα Νέας Περάμου έδωσε και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή.

DSC00899DSC00902DSC0090969858485 2231690300272826 7236363841800503296 nDSC00913DSC00974DSC00979

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο