Τελετές Αγιασμού των Υδάτων στον δήμο Παγγαίου

theofaneia 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Φρ.Παπαχρηστίδη 137α
Τ.Κ. 64100 Ελευθερούπολη
Γραφείο Τύπου: Θεοδοσίου Αναστασία
Τηλ. 2592350018
Fax:  2592350079
E-mail: grafeiotupou@dimospaggaiou.gr        

Ελευθερούπολη, 07.01.2016

Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στον δήμο Παγγαίου, η μεγαλύτερη γιορτή των υδάτων, τα Άγια Θεοφάνεια.

Η γιορτή των Θεοφανείων ξεκίνησε το πρωί με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, αγιάζοντας όλους τους πιστούς που προσήλθαν να λάβουν την χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Ναό προς την  παραλία της Νέας Ηρακλείτσας, όπου οι Ιερείς μεταβιβάστηκαν σε σκάφος και έπλευσαν πλησίον της παραλίας όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των θαλάσσιων υδάτων της περιοχής με τη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Νεαροί κολυμβητές, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, έπεσαν στα παγωμένα νερά του κόλπου της Νέας Ηρακλείτσας  για  να πιάσουν το Σταυρό και  να τηρήσουν το πατροπαράδοτο έθιμο.

Τη Θεία Λειτουργία καθώς και την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης,  μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τοπικούς συμβούλους, Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής και εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στην Ελευθερούπολη. Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η  Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ιερουργούντων των εφημερίων του Ιερού Ναού, καθώς και  η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολιτικό Ναό στην πισίνα του ξενοδοχείου «Ποσειδών», όπου για τρίτη συνεχή χρονιά, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου  της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη , Χρυσοστόμου Μπένου, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Γάκη, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

theofaneia 2016 theofaneia 2016 1 theofaneia 2016 2 theofaneia 2016 3 theofaneia 2016 4

 

 

{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο