Δεύτερη Τεχνική Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο του έργου ‘’ACHELOUS’’

europe hum aid civil prot

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Γραφείου Δημάρχου
Φρίξου Παπαχρηστίδη 137Α, 64100, Ελευθερούπολη                                                     
ΤΗΛ 25923 50000 | FAX 25923 50068
Email: odyspap@dimospaggaiou.gr                            Ελευθερούπολη, 31-07-2015

europe hum aid civil prot

achelous

ACHELOUS –Action ofContrast toHydraulicEmergency inLOcalUrbanSite

http://www.achelous.eu/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Παγγαίου, σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη Τεχνική Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο του έργου ACHELOUS, με σκοπό την οργάνωση της επικείμενης άσκησης έκτακτης ανάγκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 02-04/09/2015 στη δημοτική κοινότητα της Νέας Πέραμου, τον προγραμματισμό των ενεργειών άλλα και την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για το έργο και τη συμβολή τους στην άσκηση αυτή.

Στη συνάντηση, όπως έγινε και στην προηγούμενη, παρευρέθηκαν στελέχη των φορέων Πολιτικής Προστασίας της περιοχής, στελέχη του δήμου Παγγαίου και των γειτονικών δήμων καθώς και εθελοντές, με κεντρικό θέμα συζήτησης την άρτια οργάνωση της άσκησης.

Τα στελέχη της Ομάδας Έργου του ACHELOUS φρόντισαν να αποσαφηνίσουν όλες τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν στην άσκηση, αναλύοντας το σενάριο (Matrixofexercise) στους άμεσα εμπλεκόμενους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και αφού εντοπίστηκαν οι κυριότερες δυσκολίες και επισημάνθηκαν τα σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα, επισημάνθηκε ότι κάποιοι από τους παρευρισκόμενους θα έπρεπε να μεταβούν στον τόπο διενέργειας της άσκησης στη Νέα Πέραμο ώστε να ελέγξουν το χώρο και για τον λόγο αυτό εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας και στελέχη της ομάδας έργου μετέβησαν στην περιοχή και ανέλυσαν επακριβώς τη διαδικασία της οργάνωσης. Τέλος, τα στελέχη της ομάδας του έργου ζήτησαν από τους εμπλεκόμενους φορείς, στο προσεχές διάστημα, την άμεση ανταπόκρισή τους και την αγαστή συνεργασία.

P1090772 P1090780 P1090793 P1090795

{backbutton}

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο