Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Φρ.Παπαχρηστίδη 137α                                                                             Ελευθερούπολη, 13 Οκτωβρίου 2015
Ελευθερούπολη, ΤΚ 64100                                                      Αριθ.Πρωτ.: 32338
Τηλ. +30 25923 50002-3-4
Fax: +30 25923 50079
Email: info@dimospaggaiou.gr                                   

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στην Ελευθερούπολη, έδρα του Δήμου Παγγαίου, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των Τραπεζών, των Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2015.

Φωταγώγηση οδών, πλατειών, Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2015.

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

ΤΕΤΑΡΤΗ  28  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015

1. Ώρα 7:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς, η Φιλαρμονική του Δήμου Παγγαίου θα διέλθει τους δρόμους της πόλης παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια.

2.  Ώρα 8:00 Έπαρση της σημαίας, απόδοση τιμών (Χώρος Δημοτικού Πάρκου).

3. Ώρα 10:00 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης  κ. Παπάζογλου Φωτεινή.

4. Ώρα 11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου από τις Τοπικές Αρχές, μαθητιώσα νεολαία, προσκόπους, οδηγούς, οργανώσεις και σωματεία.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

 

5. Ώρα 12:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ Φιλαρμονική Δήμου Ελευθερούπολης, Βρεφονηπιακός Σταθμός «ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ», Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης «ΟΡΦΕΑΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ελευθερούπολης «ΤΟ ΠΡΑΒΙ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ακροβουνίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμισιανών, Μουσικό Εργαστήρι Συλλόγου Αμισιανών, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «ΠΑΣ ΠΟΝΤΟΣ» Χορτοκοπίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοκάστρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλής «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», Σύλλογος Ποντίων Μελισσοκομείου – Πυργοχωρίου «ΑΧΙΛΛΕΑΣ Μ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ», 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ελευθερούπολης και Τμήματα Στρατού.

 

ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ : Λεωφόρος Φρ.Παπαχρηστίδη με κατεύθυνση προς Καβάλα, τιμώμενα πρόσωπα επί της πλατείας Νικοτσάρα.

Το γενικό πρόσταγμα των Σχολικών Τμημάτων θα έχει η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης κ. Γιαννακίδου Ανδρονίκη.

6. Ώρα 18:30 Υποστολή της Σημαίας, απόδοση τιμών από το Τμήμα Στρατού, Προσκόπων και Φιλαρμονικής του Δήμου.

Σε ότι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως. Τα θέματα που αφορούν την στρατιωτική παράταξη, απόδοση τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ : Ορίζονται οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κ. Βασίλειος Σιδηρόπουλος και ο κ. Παύλος Χατζηλιάδης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ   ΝΑ  ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι κ.κ. Διοικητές Μονάδων και Αξιωματικοί Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμεναρχείου εν ενεργεία και εν αποστρατεία, η Ειρηνοδίκης Παγγαίου, ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι κ.κ. Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων και Οργανισμών, ο κ. Σχολικός Σύμβουλος Δ΄ Σχολικής Περιφέρειας Π.Ε. Καβάλας, ο εκπρόσωπος της Ε.Γ.Σ. Παγγαίου, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, οι Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών καθώς και ο ΛΑΟΣ της πόλης.

Οι Αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων να παραστούν στις εκδηλώσεις των εδρών των αντίστοιχων Ενοτήτων.

Οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να παραστούν αντίστοιχα στις Τοπικές Εκκλησίες και Εκδηλώσεις.

Επίσης να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των φορέων και συλλόγων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, ότι η προμήθεια του στεφανιού θα γίνει από τους ιδίους φορείς και όχι από τον Δήμο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 {backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο