1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης δήμου Παγγαίου

DSCN6896

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΦΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗ 137Α
Τ.Κ. 64100
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑ
Πληροφορίες: Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου:
 Αναστασία Θεοδοσίου
Τηλ. +30 25923 50018
Fax: +30 25923 50079
E-mail: grafeiotupou@dimospaggaiou.gr                          Ελευθερούπολη, 16.01.2015

 

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη, 15.1.14, για πρώτη φόρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης δήμου Παγγαίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ελένη Μπενή, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αφού παρουσίασε τη νέα σύνθεση της Επιτροπής,  ανέλυσε και το αρχικό πλάνο δράσης. Τόνισε  την ανάγκη καταγραφής και επικαιροποίησης όλων όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου (επαγγελματιών εστίασης, καταλυμάτων, παραγωγής κλπ.) καθώς και οργάνωσης ποικίλων δραστηριοτήτων στον εν λόγω τομέα.  

Η πρόεδρος, κατά την εισήγησή της, σημείωσε ότι θα πρέπει να προωθηθούν νέα έντυπα προβολής και διαφήμισης του δήμου Παγγαίου, να εμπλουτιστεί η  ιστοσελίδα με νέο φωτογραφικό υλικό, ενώ επεσήμαινε  και τον κυρίαρχο στόχο, που δεν είναι άλλος από τη  δημιουργία εκδρομικών πακέτων, μέσα από  συνεργασία με ταξιδιωτικούς πράκτορες και βασική στόχευση, την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας από τον βαλκάνιο χώρο καθώς και την «αξιοποίηση» του «Τουρισμού Κρουαζιέρας».

 Αυτό που συζητήθηκε στη συνέχεια ήταν η «ενδυνάμωση» των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως για παράδειγμα: πεζοπορίες, ποδηλασία, οινοποιεία – οινοτουρισμός,  η προβολή της διαδικασίας παραγωγής κρασιού – τσίπουρου και  η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, μέσα από κατάρτιση καταλόγων. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του «Πολιτιστικού Τουρισμού»,  όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, απαιτείται «καλεντάρι» των εκδηλώσεων, το οποίο θα λειτουργήσει ως «πόλος έλξης τουριστών» καθώς και  η αξιοποίηση της τεχνολογίας στο πλαίσιο της προβολής. Σημειώθηκε, τέλος, ως επιτακτική ανάγκη, η  συνεργασία με ιδιώτες, με κυρίαρχο στόχο την «υποστήριξη» του Παγγαίου, στο σύνολό του.

DSCN6896 DSCN6903

{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο