Θρησκευτικός Τουρισμός

eklisies

Θρησκευτικός Τουρισμός

 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα μοναστήρια και οι εκκλησίες του τόπου μας για όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα τη βυζαντινή και λαϊκή τέχνη σε όλες της εκφάνσεις: αρχιτεκτονική, γλυπτική, αγιογραφία.

Αξίζει να επισκεφθεί λοιπόν την ιστορική Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης, μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και συμμετοχή στους εθνικούς μας αγώνες και να θαυμάσει από κοντά το εξαιρετικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο της που σμίλεψαν χέρια άξιων μαστόρων.

MONAΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ  ΠΑΓΓΑΙΟΥ(.pdf)

Στην περιοχή της Νικήσιανης και του Παλαιοχωρίου θα συναντήσει μοναστήρια, εκκλησίες και ξωκλήσια αλλά και θα τέρψει την ακοή του χάρη στους καλλίφωνους, κατά γενική ομολογία, μελωδούς της περιοχής.

 

eklisies

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναστηλωμένη προσφάτως Μονή του Αγίου Ανδρέα που είχε ανοικοδομηθεί από Ρώσους μοναχούς στο ομώνυμο χωριό στα 1819. Ιστορικός επίσης είναι ο ναός του Προφήτη Ηλία από το 1872 στην Παλαιά Αυλή, σ’ έναν οικισμό που ξαναζωντανεύει στους πρόποδες του Παγγαίου, σε πλήρη αρμονία με το φυσικό του περιβάλλον ο ναός του Αγίου Γεωργίου στη Μεσορόπη που χρονολογείται στα 1836 και πλήθος άλλων.

 

ag.andreas

 

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Δ.Ε.  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ.pdf

Έπιπλεον, ένα από τα μεγαλύτερα Προσκυνήματα του Νομού Καβάλας, στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, είναι το Προσκύνημα της Μεγαλόχαρης στην Νέα Ηρακλείτσα. Στο κέντρο του χωριού, δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής ιστορικός Ναός της Παναγιάς της Φανερωμένης (www.panagiairaklitsa.gr ),πεντάκλιτη Βασιλική, μέσα στον οποίο φυλάσσεται η Θαυματουργός και χαριτόβρυτος Εικόνα Της Παναγίας. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης  για να δείτε τη θαυματουργή εικόνα, που η παράδοση θέλει να έχει αγιογραφήσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Ανήμερα της εορτής του ιερού Ναού, στα Εννιάμερα της Θεοτόκου, η περιοχή φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα και εμπορικά πανηγύρια σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. 

 
Μετάβαση στο περιεχόμενο