Ο Δήμος Παγγαίου με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετά τον πρώην Δήμαρχο Ελευθερούπολης Χαράλαμπο Τουφεξή

Ο Δήμος Παγγαίου με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετά τον πρώην Δήμαρχο Ελευθερούπολης Χαράλαμπο Τουφεξή.

Ο Χαράλαμπος Τουφεξής γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη που τόσο αγάπησε το 1927.

Το 194 κατεταγη στον στρατό ως εθελοντής Δεκανέας και για την συμμετοχή του σε πολεμικές επιχειρήσεις παρασημοφορήθηκε με τον «Πολεμικό Σταυρό Τάξεως» και τα Μετάλλια « Εξαίρετων Πράξεων» και «Στρατιωτικής Αξίας»

Από τα τέλη του 1950 επεδόθη στο εμπόριο για μισό αιώνα. Συγχρόνως δεν έπαψε να ασχολείται με τα κοινά : Δημοτικός Σύμβουλος , Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος την τετραετία 1978-1982.Υπηρξε εμπνευστής πολλών έργων που αλλάξαν την εικόνα της Ελευθερούπολης.

Μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε πολυγραφότατος με δημοσιεύματα σε δεκάδες εφημερίδες και περιοδικά της Καβάλας αλλά και Πανελλήνια.

Υπήρξε παντρεμένος με την Τασούλα Μυτιληνάκη με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά και πολλά εγγόνια.

Ο Δημος Παγγαιου με εκτακτο Δημοτικο Συμβουλιο  αποφασισε:

-Να εκδώσει  ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Ελευθερούπολης Τουφεξή Χαράλαμπου , που τίμησε με το ήθος του και το έργο του, τη δημόσια ζωή του τόπου ως αυτοδιοικητικός και, πάνω απ’ όλα, ως άνθρωπος.

-Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου στους οικείους του εκλιπόντος.

-Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του. Επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία όμως λόγω της πανδημίας του Covid- 19, αυτό δεν είναι εφικτό .

-Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα κατά την ημέρα της κηδείας.

  

-Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου Παγγαίου.

-Να αναλάβει ο Δήμος Παγγαίου τη δαπάνη της κηδείας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο