Απόλυτα επιτυχημένος ο δωρεάν προληπτικός καρδιαγγειακός έλεγχος στο ΚΑΠΗ Παλαιοχωρίου

palaiochori-kardiaggeiakos

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΦΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗ 137Α
Τ.Κ. 64100
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑ
Πληροφορίες: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. +30 25923 50018
Fax: +30 25923 50079
E-mail grafeiotupou@dimospaggaiou.gr

Ελευθερούπολη, 11/04/2016

palaiochori-kardiaggeiakos50 και πλέον δημότες από την Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου, εξετάστηκαν σήμερα το πρωί στο ΚΑΠΗ Παλαιοχωρίου, στο πλαίσιο του δωρεάν, προληπτικού καρδιαγγειακού ελέγχου, που αποτέλεσε πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου.

Η διαδικασία περιελάμβανε απλό έλεγχο αίματος και μετρήσεις χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, HDL,LDL, γλυκόζης αίματος καθώς και όλων των δεικτών που αποτυπώνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η καρδιά, ενώ οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες Υγείας και για τον ρόλο της πρόληψης.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μποσμπότης, ως συντονιστής της δράσης εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επεσήμανε ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβάλλουν τη σημασία της πρόληψης και της άμεσης σύνδεσής της με την προστασία της υγείας και την αντιμετώπιση της θνησιμότητας.

Να σημειωθεί, ότι η επόμενη ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, συνδυαστικά με δωρεάν προληπτικούς καρδιαγγειακούς ελέγχους, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15/4/16 στις 9:30 π.μ. στο Πνευματικό κέντρο Αντιφιλίππων. Μοναδική προϋπόθεση για την διενέργεια του ελέγχου είναι να μην έχει γίνει κατανάλωση τροφής 12 ώρες πριν την αιμοληψία.

 

{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο