Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου: Θερινή Ακαδημία Ιστιοπλοΐας 2014

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ 2014

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου ιδρύθηκε το 2004 και είναι το μοναδικό ναυταθλητικό σωματείο στην διευρυμένη Περιφέρεια του Δήμου Παγγαίου, με 32 χωριά και 65 χλμ ακτογραμμή που σκοπός του είναι η εκμάθηση του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου έχοντας πλήρη συνείδηση της συμβολής της ναυτικής παραδόσεως στην εθνική ευημερία, επενδύει στην νεολαία και τον ναυταθλιτισμό και οργανώνει Aκαδημία Ιστιοπλοΐας Τριγώνου για παιδιά 7 ετών και άνω με σκάφη τύπου Οptimist από 1ης Ιουλίου 2014 στο Λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας .

Ο Όμιλος από της ιδρύσεως του συμμετέχει σε όλους τους Διασυλλογικούς αγώνες καθώς και σε όλα τα Περιφερειακά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου. Οι αθλητές του Ομίλου μας κατέκτησαν σημαντικές νίκες σε όλους τους αγώνες που συμμετείχαν, με πλούσια συλλογή κυπέλλων, κάτω από αντίξοες ορισμένες φορές συνθήκες, με κορυφαίες την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων LASER 4.7, 2012 και την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων LASER 4.7, 2013 κατακτώντας μια θέση στην Εθνική Ελλάδος από την αθλήτριά μας Νικολέτα Βουχάρα.

Οι νέοι αθλητές των σχολών του Ομίλου, οπλίζονται με κατάλληλα σωματικά και ψυχικά προσόντα, όπως η τόλμη, υπευθυνότητα, πειθαρχεία, αυτοβοήθεια, ομαδικό πνεύμα, άμυλα, θέληση για διάκριση, αντοχή σε αντίξοες συνθήκες, καλή φυσική κατάσταση κ.τ.λ. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι νέοι αυτοί να υιοθετούν θετική στάση ζωής, μακριά από επικίνδυνες επιλογές και έξεις. Η μύηση των νέων στην ναυτική τέχνη τους συνδέει με την εθνική παράδοση χιλιετηρίδων. Η εν λόγω σχολή απευθύνεται σε παιδιά τα οποία θέλουν να γνωρίσουν την Ιστιοπλοΐα και βασικός σκοπός της σχολής είναι η εκμάθηση και ενασχόληση με την ναυτική τέχνη, ανεξάρτητα από το αν θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του πρωταθλητισμού. Το άθλημα μας δεν είναι επικίνδυνο , από άποψη τραυματισμού και περιβάλλοντος, αφού κατά την διάρκεια των μαθημάτων υπάρχει πλήρη παρακολούθηση και προσοχή των αθλητών με πλωτό μέσο παράλληλα με την υποχρεωτική χρήση ατομικών σωσιβίων.Η ιστιοπλοΐα δεν είναι άθλημα των πλουσίων και η εκπαίδευση είναι φθηνότερη από πολλά άλλα <<λαϊκα αθλήματα>>.

Ο προπονητής του Ομίλου θα διδάξει στα παιδιά τα μυστικά ενός όμορφου, ασφαλούς και “καθαρού” αθλήματος που έχει προσφέρει πολλά μετάλλια και διακρίσεις στη χώρα μας.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα των σχολών είναι:

  • Μαθήματα θεωρίας με εποπτικά μέσα
  • Ο κάθε αθλητής έχει το δικό του σκάφος
  • Προπόνηση με εποπτεία και σκάφη ιδανικά για εκμάθηση αρχαρίων
  • Δυνατότητα πρωταθλητισμού και μεταπήδησης σε άλλες κατηγορίες
  • Συμμετοχή σε αγώνες

Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι επτά εβδομάδες – από 01/07 έως και 17/08 2014 και οι προπονήσεις γίνονται από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί.

Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ την εβδομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την θερινή Ακαδημία Ιστιοπλοΐας 2014 η γραμματεία του Ομίλου λειτουργεί κάθε Σάββατο-Κυριακή 10:00π.μ με 14:00μ.μ και Τετάρτη 19:00μ.μ με 21:00μ.μ

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Γραμματεία Ομίλου : 25940-29199
Έφορος Ιστιοπλοΐας κ.Ρούλα Κεκροπούλου : 6948104907 

Μετάβαση στο περιεχόμενο