ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ ΣΤΟ ΝΠΔΔ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”

1.jpg

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ ΣΤΟ ΝΠΔΔ

“ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”

 

Όταν το μεράκι και η αγάπη γι αυτό που κάνουμε γίνονται “μπροστάρης” για να πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και έτσι όμορφα να ανταμώνουμε όλοι οι συνάδελφοι παιδαγωγοί του ΝΠΔΔ….

Ιδιαίτερο και ξεχωριστό ήταν και το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε, στον Α΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Ελευθερούπολης,  το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, για την οργάνωση του παιδαγωγικού έργου με την μοντεσσοριανή προσέγγιση σύμφωνα με την οποία τα παιδιά έχουν την ελευθερία να δράσουν και να κινηθούν σε ένα κατάλληλα προετοιμασμένο περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη με βάσει τα εξελικτικά στάδια σωματικής, ψυχικής και διανοητικής ικανότητας των παιδιών. Η Μαρία Μοντεσσόρι αναφέρει ότι οι ηλικίες από 0 μέχρι 6 είναι θεμελιώδους σημασίας για το σχηματισμό του ατόμου.

Είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας την  κα Ντίνα Νομικού, νηπιαγωγό με εκπαίδευση στη  Μοντεσσοριανή Αγωγή και ένα πλούσιο βιογραφικό με σεμινάρια και συνεχείς επιμορφώσεις για την εκπαίδευση παιδιών έως 6 ετών.

Η συμμετοχή ήταν εκπληκτική, από συναδέλφους που θέλουν να εξελίσσονται και να κάνουν πράξη την έμπνευση που τους δίνεται.

Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ που μας παραχώρησε το χώρο του παιδικού σταθμού για την υλοποίηση αυτής της δράσης, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει και συνέχεια στον τομέα των επιμορφώσεων του παιδαγωγικού προσωπικού.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Μετάβαση στο περιεχόμενο