Τι σημαίνει η Γαλάζια Σημαία?

 

Ο Δήμος Παγγαίου παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία στο ανάγλυφο του και προσφέρεται για πολυήμερες διακοπές αφού διαθέτει θαυμάσιους τόπους αναψυχής και πολλά αξιοθέατα. Διαθέτει καταρχήν μια εντυπωσιακή ακτογραμμή 65 χλμ., στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές, έχο­ντας τη δυνατότητα επιλογής, ανάμεσα σε πολυσύχναστες παραλίες και σε ήσυχους, ερημικούς κολπίσκους. Όπου όμως κι αν βρεθεί, θα τον ενθουσιάσουν οι πεντακάθαρες αμμουδιές και θάλασσες.

Στις παραθαλάσσιες κοινότητες του δήμου μας, Νέα Ηρακλείτσα, που διαθέτει μαρίνα και ιστιοπλοϊκό όμιλο, Νέα Πέραμο, που έχει λιμάνι και μαρίνα, Κάρυανη που επίσης διαθέτει μαρίνα και Παραλία Οφρυνίου μπορεί κανείς να βρεί σύγχρονα καταλύματα, ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτιο για κάθε βαλάντιο. Στη δε Ηρακλείτσα και στην Παραλία Οφρυνίου λειτουργούν κάμπινγκ με όλες τις προδιαγραφές.

Εκτός αυτού ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί φρέσκα θαλασσινά και άλλες παραδοσιακές γεύσεις δοκιμάζοντας και το εξαιρετικό τσίπουρο της περιοχής μας.

 

Τι σημαίνει η Γαλάζια Σημαία?

 

 

Οι Γαλάζιες Σημαίες (Blue Flags) είναι ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς, με βάση αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αποτελεί μία πρότυπη περιβαλλοντική δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο