Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης: Καλοκαιρινή καμπάνια FutureLibrary

kentriki vivliothiki

 

kentriki vivliothiki

Ο,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!

DSCN4256 1Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης συμμετέχει στην καλοκαιρινή καμπάνια του FutureLibrary και πραγματοποιεί δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά με επίκεντρο το βιβλίο και θέμα για φέτος τον κόσμο των αντιθέτων. Η καμπάνια ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Οι δράσεις που έγιναν μέχρι τώρα συνεπήραν τα παιδιά μια και ήταν απόλυτα ευρηματικές και ενδιαφέρουσες. Παίξαμε το παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης, που τα περισσότερα έχουν σχέση με τα αντίθετα. Γελάσαμε με το γελαστικό αέριο της Μαίρη Πόππινς και κλάψαμε δίπλα στη λίμνη των δακρύων από την ιστορία της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Φτιάξαμε δικές μας ιστορίες αλλά και δικά μας παιχνίδια. Παίξαμε με τα επιτραπέζια παιχνίδια της βιβλιοθήκης και ψάξαμε και βρήκαμε στα ράφια της βιβλιοθήκης δυνατούς και όμορφους λύκους. Γνωρίσαμε ήμερα και άγρια ζώα και αναποδογυρίσαμε γνωστές ιστορίες, με αποτέλεσμα ένας λύκος να τρέμει μπροστά στη θέα της κοκκινοσκουφίτσας. Γνωρίσαμε τον κόσμο των χαρτών, καθώς και κάτι σκαντζοχοιράκια ιδιαιτέρως μαλακά. Τέλος, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ν. Καβάλας μιλήσαμε για τις διάφορες μορφές βίας εντός της οικογένειας και πώς μπορούμε να τις αποτρέψουμε. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές της Βιβλιοθήκης που είναι στο πλάι μας ακόμη ένα καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής, ήταν μαζί μας οι Στέλλα Μεντεσίδου, Τασούλα Ερεντζή, Ιουλία Σιδερά-Σιδέρη, Μιράντα Μεφσούτ, Μιχαέλα Κεχαγιόγλου, Σπυριδούλα Βεργούδη, Φρόσω Καραστεργίου, Όλγα Βαλταλή, Ράνια Γιαβρίδου, Άννα Κεχαγιόγλου, Φρόσω Σαραφούδη, Ειρήνη Μαρνά και Σουλτάνα Μητσόγλου.

Οι δράσεις συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό. Το πρόγραμμα των δύο επόμενων εβδομάδων έχει ως εξής:

Ημερομηνία

Τίτλος – Ηλικίες

Δράση

Εμψυχωτές

Δευτέρα 21 Ιουλίου,

11:00-13:00

Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους

Από6 ετών

Σχεδιάζουμε ένα μεγάλο χάρτη που θα περιλαμβάνει τις χώρες των αντίθετων κόσμων του παραμυθιού με τον κύριο Ευτύχη και την κυρία Δυστυχία.

Ντίνα Τρούτπεγλη

Τετάρτη 23 Ιουλίου,

11:00-13:00

Η μέρα του ράβε και του ξήλωνε

Από 5-7 ετών

Αφηγούμαστε την ιστορία της Πηνελόπης, της γυναίκας του Οδυσσέα και υφαίνουμε το δικό μας κομμάτι ύφασμα στον αργαλειό μας.

Ντάνα Ζαχαραπούλου

Μιράντα Μεφσούτ

Παρασκευή 25 Ιουλίου,

11:00-13:00

Μέρες μουσικής

Από 5 ετών

Γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα και φτιάχνουμε μικρές συνθέσεις για να ορίσουμε τους ήχους και τη σιωπή, τη μελωδία και το θόρυβο, το ρυθμό και την αρρυθμία.

Μαρία Σαμαρά

Δευτέρα 28 Ιουλίου,

11:00-13:00

Η μέρα του πριν και του μετά

Από 5-7 ετών

Διαβάζουμε μια ιστορία και μετά ζωγραφίζουμε και βάζουμε τα γεγονότα στη σωστή σειρά.

Φρόσω Σαραφούδη

Σουλτάνα Μητσόγλου

Μαρία Κοτζαμανίδου

Τετάρτη 30 Ιουλίου,

11:00-13:00

Μέρες της γης και του ουρανού

Από 6-12 ετών

Κάνουμε κολάζ και ζωγραφίζουμε σε χαρτί τοπία της γης και του ουρανού και τα ενώνουμε με όλα τα μέσα που έχει εφεύρει ο άνθρωπος.

Άννα Κεχαγιόγλου

Παρασκευή 1 Αυγούστου,

11:00-13:00

Οι αντίθετοι κόσμοι της φυσικής

Από 8-12 ετών

Ανοίγουμε το βαλιτσάκι με τα όργανα φυσικής και πειραματιζόμαστε με το φως και το σκοτάδι, το μέσα και το έξω, το πραγματικό και το φανταστικό, το φυσικό και το τεχνητό.

 

Κώστας Ιορδάνογλου

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Σε όλες τις δράσεις υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης και στο τηλέφωνο 2592022545 ή στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, www.lib-elefth.gr. Για συνολικότερη ενημέρωση για την καμπάνια, έτσι όπως διαμορφώνεται σε όλες τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://summer.futurelibrary.gr/.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Πλατεία Αγίου Νικολάου 6, Τ.Κ. 64100

Τηλ. & fax: 2592022545

E-mail: mail@vivl-elefth.kav.sch.gr

Ιστοσελίδα: www.libelefth.gr

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

DSCN4256

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο