Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπου Κασίμη στην Αναπτυξιακή Καβάλας

 

Ο Γ.Γ Αγροτικής πολιτικής κ. Κασίμης βρίσκεται στην Καβάλα από χθες προκειμένου σήμερα να συμμετάσχει στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος αλιείας και θάλασσας, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας. Για τον ίδιο λόγο θα βρίσκεται σήμερα στην Καβάλα και ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Χθες το μεσημέρι ο κ. Κασίμης επισκέφθηκε τα γραφεία της Αναπτυξιακής Καβάλας όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Παγγαίου και πρόεδρος της ΑΝΚΑ Φίλιππος Αναστασιάδης, ο διευθυντής της εταιρείας Μιχάλης Σκορδάς και άλλα στελέχη της. συζήτηση ήταν γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με το πρόγραμμα αλιείας και θάλασσας, τις εγκεκριμένες προτάσεις της ΑΝΚΑ και το έργο που αυτή έχει μπροστά της.

Όπως οι τοπικοί φορείς και οι τοπικοί επιχειρηματίες, έτσι και ο κ. Κασίμης εμπιστεύεται τη δουλειά που κάνει η Αναπτυξιακή Καβάλας, μια από τις παλιότερες αναπτυξιακές εταιρείες σε ανάλογα προγράμματα. Η σύντομη δήλωση του κ. Κασίμη στην εφημερίδα μας ήταν η εξής:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να επισκέπτομαι την Αναπτυξιακή Καβάλας με την οποία έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες της χώρας. Με την ευκαιρία του νέου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και τη δυνατότητα που δόθηκε μέσα από το πρόγραμμα της πολυταμειακής προσέγγισης στα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης, πιστεύω ότι η ΑΝΚΑ θα υλοποιήσει με επιτυχία το πρόγραμμα της αλιείας και το πρόγραμμα της αγροτικής ανάπτυξης, εις όφελος της τοπικής κοινωνίας και επιχειρηματικότητας.

Στόχος είναι να συμβάλουμε αφενός στην αποκέντρωση της οικονομικής ανάπτυξης και αφετέρου στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της τοπικής ανάπτυξης. Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου στην υλοποίηση προγραμμάτων, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη Αναπτυξιακή έχει τη γνώση και το όραμα να επιτύχει προς αυτή την κατεύθυνση της υλοποιήσεως δηλαδή των δύο προγραμμάτων»

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο