Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο Δήμο προσελκύουν επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

 Τέτοιες εκδηλώσεις διοργανώνονται είτε από τον Δήμο Παγγαίου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, όπως είναι τα Κούλουμα, η Λευκή Νύχτα, το Παγγαιορείτικο Αντάμωμα, η Καλοκαιρινή Συναυλία στα Κάστρα της ΄Νέας Περάμου, η Ημέρα Κάστανου, η Γιορτή Τσίπουρου, η Γιορτή Παιδείας και το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο, είτε από δραστήριους Πολιτιστικούς Συλλόγους, όπως είναι μεταξύ άλλων το έθιμο των Αράπηδων, τα Τσάνια, τα Μαζίδια το έθιμο του Κλήδονα, η Γιορτή Καλαμποκιού, η Γιορτή Πίτας, οι Διονυσιακοί Απόηχοι, η Γιορτή Αμπελόφυλλου, η Γιορτή του Σαρμά κ.α.

Κορυφαίες διοργανώσεις για τον Δήμο Παγγαίου αποτελούν το Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και προσελκύει το ενδιαφέρον επιστημόνων και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και η ετήσια Γιορτή Παιδείας και Επιστημών.

Στον Δήμο Παγγαίου πραγματοποιούνται και κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως ο Παπαχρηστίδειος Δρόμος, τα Τσαμκιράνεια, η Γιορτή Αθλητισμού, η Ποδηλατοδρομία και ο ορεινός αγώνας δρόμου Paggaio Trail Run.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο