Ικανοποίηση για την ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας στον δήμο Παγγαίου

DSCN8952

Την Δευτέρα  23.11.15 συνήλθε στον δήμο Παγγαίου το  Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολίτικης Προστασίας του δήμου Παγγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Παγγαίου  Φίλιππος Αναστασιάδης, ο υπεύθυνος  της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου, Κοσμάς Κορωνιός, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης, ο Διοικητής του Α.Τ Ελευθερούπολης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του δήμου Παγγαίου, αντιδήμαρχοι καθώς και οι  πρόεδροι των  Τοπικών Κοινοτήτων  που είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξε ενημέρωση από πλευράς του δήμου για το επίπεδο ετοιμότητας και ζητήθηκε από τον δήμαρχο και τον κ.Κιβρακη η συνεργασία όλων των προέδρων με τις υπηρεσίες του δήμου για την αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων,  η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να πάρουν οι ίδιοι και η υπόδειξη  των προβλημάτων που ανακύπτουν  στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Σχετικά με τις χιονοπτώσεις ο δήμος Παγγαίου ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι υπάρχουν μηχανήματα για τους καθαρισμούς των κεντρικών οδών και ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε αλάτι. Σε περίπτωση που υπάρχουν καθολικά φαινόμενα θα μπορούν να δεσμεύσουν και ιδιωτικά μηχανήματα για την άμεση και ταχεία αντιμετώπιση των φαινομένων.

Από μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης, αναφέρθηκαν  συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες έχει εντοπιστεί επαναλαμβανόμενο πρόβλημα σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα ,ενώ για τις χιονοπτώσεις δηλώθηκε η  πλήρης ετοιμότητα του δήμου και του συνόλου των φορέων.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι  η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση , ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι έκτος από τα όργανα της πολιτικής προστασίας, η ευρύτερη περιοχή χρειάζεσαι και την άμεση  συνδρομή των δημοτών  στην αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων  μέσα από τη ενημέρωση για ενδεχόμενα προβλήματα που ανακύπτουν καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

DSCN8952 DSCN8956

 

 

{backbutton}

Μετάβαση στο περιεχόμενο