Νέα Πέραμος

Η Νέα Πέραμος απέχει 14 χλμ. Νότια της πόλης της Καβάλας και αποτελεί την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, το διοικητικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής με συνεχής τουριστική ανάπτυξη, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών.

Κάθε καλοκαίρι γίνεται το επίκεντρο πολλών καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, μέσα στο πλαίσιο του φεστιβάλ, “Στου φεγγαριού τις διαδρομές”. Τα ερείπια της αρχαίας Ανακτορούπολης γεμίζουν με ήχους και χρώματα χαρίζοντας στους επισκέπτες όμορφες στιγμές, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Το Δεκαπενταύγουστο δίπλα στο ιστορικό εκκλησάκι που έχτισαν οι πρόσφυγες, στήνεται ένα πραγματικό πανηγύρι, ενώ αν βρεθείτε στην πόλη στις αρχές φθινοπώρου, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στην Γιορτή Τσίπουρου, ένα πραγματικό λαϊκό γλέντι με σπιτικούς μεζέδες και άφθονο τσίπουρο.

Κατά την παραμονή σας στη Νέα Πέραμο χαρείτε τη βόλτα σας κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου. Στις γραφικές ταβέρνες και στα οργανωμένα εστιατόρια μπορείτε να γευτείτε ολόφρεσκους ψαρομεζέδες ή εκλεκτά κρέατα, συνοδευόμενα από ντόπιο κρασί και τσίπουρο. Απολαύστε, επίσης, τον καφέ ή το ποτό σας, αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα και το απέραντο γαλάζιο σ’ ένα από τα καφέ – μπαρ με θέα στην παραλία. Για τη διαμονή σας υπάρχουν άνετα και φιλόξενα παραθαλάσσια ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η Νέα Πέραμος αποτελεί την έδρα του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.) ενός από τα πιο σύγχρονα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, στον τομέα της αλιείας. Η παρουσία του στην περιοχή δεν είναι τυχαία, καθώς ο Νομός Καβάλας είναι ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά κέντρα της Ελλάδας. Βρίσκεται στο δρόμο προς τη Νέα Ηρακλίτσα και διαθέτει άρτια εξοπλισμένα επιστημονικά εργαστήρια, αίθουσα συνεδριάσεων, μουσείο θαλάσσιων οργανισμών και βιβλιοθήκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο