ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΛΗΣ: Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ICARE 3 Intégration, Culture, Amitié, Respect, Excellence dans les Écoles EuropéennesΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε & Δ.Ε.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

 
   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος

ERASMUS+ ICARE 3

Intégration, Culture, Amitié, Respect, Excellence dans les Écoles Européennes

 

Το 2ο Δ.Σ. Ελευθερούπολης φιλοξενεί από 4 μέχρι 9 Απριλίου 2022, πενήντα (50) μαθητές και επτά (7) εκπαιδευτικούς από το σχολείο – εταίρο του προγράμματος, Le Castelet- Normandie- France.

Οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ ICARE3 θα επισκεφθούν το Σχολείο μας για να γνωρίσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς, να συνεργαστούν μαζί τους, να γνωρίσουν την περιοχή μας και τους κατοίκους της.

Με αθλητικές δραστηριότητες, που σχεδιάστηκαν από κοινού με εκπαιδευτικούς του Σχολείου εταίρου, οι Γάλλοι και οι Έλληνες μαθητές θα συμμετάσχουν σε Αγώνες στίβου, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης για να προσεγγίσουν βιωματικά τους στόχους του προγράμματος, που είναι η Ένταξη όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, ο Πολιτισμός, η Φιλία, ο Σεβασμός, καθώς και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με εκπαιδευτικές επισκέψεις στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στις Κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου (Ημερίδα Βόλεϊ με την Ομοσπονδιακή Προπονήτρια κ. Γιώτα Κεφαλά) και σε Μουσεία της Περιοχής (Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων – Κηπιά, Μουσείο Καπνού – Καβάλα) που συνοδεύονται από κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν χώρους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, παράλληλα δε μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτιστικής σημασίας.

Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις σε μέρη ιδιαίτερου τοπικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 με αποχαιρετιστήριο γεύμα που παραθέτουν το 2ο Δ.Σ. Ελευθερούπολης και Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου στους φιλοξενουμένους τους.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Παγώνα Θ. Θεοδωρούδη

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ.pdf

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο