Δημος Παγγαίου

elbgenfr
Βλάβες δήμος παγγαίου

phonebook2

e-dikaiologitika2
tourismos
erga
Back Βρίσκεστε εδώ: Δήμος Παγγαίου - Επίσημος Διαδικτυακός Τόπος ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Πρώτη θέση για το Δημοτικό Σχολείο Οφρυνίου σε πρόγραμμα παρουσίασης ρομποτικών εφαρμογών στη 84η ΔΕΘ

Πρώτη θέση για το Δημοτικό Σχολείο Οφρυνίου σε πρόγραμμα παρουσίασης ρομποτικών εφαρμογών στη 84η ΔΕΘ

 

Το Δημοτικό Σχολείο Οφρυνίου θριάμβευσε μέσα από τη φετινή συμμετοχή του στην 84η ΔΕΘ σε ένα πρόγραμμα παρουσίασης ρομποτικών εφαρμογών για ΑμεΑ, αποσπώντας την πρώτη θέση. Στην εκδήλωση οι μαθητές από το Οφρύνιο βρέθηκαν στο stand του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS) και εφήρμοσαν στην πράξη το εξής ερώτημα: « Μπορούν παιδιά της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου να ασχοληθούν με τεχνητή νοημοσύνη; Η απάντηση είναι ναι. Το project Chess Master είναι η πρόταση τους και έχει εφαρμογή στο σκάκι». Ουσιαστικά τα παιδιά παρουσίασαν τη διαδικασία κατασκευής προγράμματος σε επίπεδο ομάδας, τη δυνατότητα προσθήκης «ευφυΐας» στον υπολογιστή ώστε να παίζει σκάκι με αξιώσεις, καθώς και τα συμπεράσματά τους για τις βασικές αρχές τεχνητής νοημοσύνης. Τέλος, μέσω της διάδρασης «προκάλεσαν» το κοινό και τους επισκέπτες μέσα από το Project».

Ο Δήμος Παγγαίου συγχαίρει τους μικρούς μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι μέσα από τη συλλογική προσπάθεια διαφαίνεται ότι ακολουθούν γενιές παιδιών που με την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση μπορεί να πετύχουν σπουδαίες διακρίσεις.