Αίτημα εκκίνησης διαδικασιών καταγραφής ζημιών στην παραγωγή των αμπελιών της περιφέρειας του Δήμου Παγγαίου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του φετινού θέρους

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης συμμεριζόμενος το πρόβλημα ​ που αντιμετωπίζουν οι σταφυλοπαραγωγοί του δήμου Παγγαίου από τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, εντείνει τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποζημίωση της πληγείσας παραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α Θεοφάνη Κουρεμπέ, καθώς και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εκφράζοντας την άμεση ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών καταγραφής ζημιών στη παραγωγή των αμπελιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου.

Στο κείμενο της επιστολής ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι προβαίνει στην αποστολή του εν λόγω αιτήματος ​δεδομένου ότι το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των καλλιεργητών για έκδοση σχετικής αναγγελίας ζημιών . Στο ίδιο πλαίσιο γνωστοποίησε στους αρμόδιους φορείς την αγωνία των αμπελοκαλλιεργητών του Δήμου σε ό,τι αφορά στην παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο