Δημος Παγγαίου

Βλάβες δήμος παγγαίου
elbgenfr

phonebook2

e-dikaiologitika2
tourismos
erga

Φωλιά

Η Φωλιά είναι το μέρος όπου μπορείτε συνδυάσετε το κυνήγι και το ψάρεμα, το βουνό και τη θάλασσα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα ντόπια τυριά και να απολαύσετε το παραδοσιακό τσίπουρο. Την προσοχή σας όμως σίγουρα θα αποσπάσει το φράγμα άρδευσης, που δεν εξυπηρετεί μόνο τους σκοπούς της καλλιέργειας.

Οι λάτρεις του κυνηγιού, τις περιόδους που αυτό επιτρέπεται, θα συναντήσουν πολλά θηράματα και ειδικότερα λαγούς, ενώ οι λάτρεις του ψαρέματος, όπως και της θάλασσας, θα απολαύσουν στιγμές ηρεμίας στις καθαρότατες ακρογιαλιές της Φωλιάς, πάνω από τις οποίες δεσπόζει ο βυζαντινός πύργος, που χτίστηκε γύρω στον 13ο - 14ο μ. Χ. αιώνα και οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί των βράχων.


Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής, που στεγάζεται σ' ένα παραδοσιακό πέτρινο σπίτι και να γευματίσετε στα γραφικά ταβερνάκια. Κατά μήκος της διαδρομής για την Φωλιά η περιοχή είναι διάσπαρτη από αμπελοκαλλιέργειες. Όσοι αγαπάτε τη φύση ανεβείτε όσο πιο ψηλά στο χωριό, για να θαυμάστε τη θέα του που είναι μοναδική. 22 Foliaii00002

Foliaii00001

 

Περισσότερες Φωτογραφίες:

Fragma1 Fragma2 Mouseio1 Mouseio2 Pezodromos Pirgos1 Pirgos2