1ο ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ Εκδήλωση “Αγροτουρισμός και Κοινωνική Οικονομία – Τάσεις και προοπτικές στο Δήμο Παγγαίου”

1ο ΕΠΑ.Λ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 13-05-2022 διοργανώσαμε στο αμφιθέατρο Φρίξου Παπαχρηστίδη στην Ελευθερούπολη την Ημερίδα «αγροτουρισμός και κοινωνική οικονομία τάσεις» και προοπτικές στο Δήμο Παγγαίου και ολοκληρώσαμε το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα εντασσόταν στην πράξη μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ υπό την αιγίδα του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ.

Ήταν μία εκδήλωση που θεωρούμε ότι πέτυχε τους στόχους της καθώς έγινε ζύμωση των  μελών της σχολικής κοινότητας με επιχειρηματικούς και επιστημονικούς φορείς και τα συμπεράσματα και οι απόψεις που διατυπώθηκαν πιστεύουμε ότι θα μεταφερθούν μέσω όσων παρευρέθηκαν και θα ευαισθητοποιήσουν την ευρύτερη κοινότητα.

Ειδικότερα αναδείχθηκε η σημασία του αγροτουρισμού και της κοινωνικής Οικονομίας στη περιοχή, παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές και αναπτύχθηκαν σχέδια και ιδέες ανάπτυξης του αγροτουρισμού στο Δήμο Παγγαίου.

Θεωρούμε ότι ο αγροτουρισμός αλλά και η οικονομική ανάπτυξη εν γένη είναι υπόθεση που απαιτεί τη συνεργασία όλων.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας γιατί παρουσίασαν οργανωμένα τα θέματα τους στο ακροατήριο και έδειξαν ότι μπορούν να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά με θεσμικούς φορείς.

Ως καθηγητές πάντα στοχεύουμε σε ένα σχολείο ελκυστικό και δημιουργικό και πάντα προς όφελος της κοινωνίας.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς  που συντέλεσαν στην αποτελεσματικότητα της Ημερίδας καθώς και όλο το κόσμο που ανταποκρίθηκε στη πρόσκλησή μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Γαϊτατζής Βασίλειος ΠΕ80(Υπεύθυνος Έργου)

Μπαρμπούδη Δέσποινα ΠΕ80

Μαυρομμάτης Ευστάθιος ΠΕ80

Αθανασίου Σωτήριος ΠΕ86

Σιβάκης Νικόλαος ΠΕ86

Τζιβελέκη Αικατερίνη ΠΕ86

Τζιμούρτα Δέσποινα ΠΕ02

Καλογιάννη Μαρία ΠΕ06

Χατζηδημητρίου Αικατερίνη ΠΕ88

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο